RUGĂCIUNI: PĂRINTELE GHEORGHE GHELASIE

RUGĂCIUNI: PĂRINTELE GHEORGHE GHELASIE

„RUGĂCIUNEA VIEȚII”

În NUMELE TATĂLUI și al FIULUI și al SFÂNTULUI DUH.
„VIAȚA este DARUL Tau DOAMNE. Noi prin păcat l-am rupt și distrus. Revarsă-l din nou, ca să nu piară CHIPUL Tău din Făpturile Tale.
Nu există moarte, ci doar VIAȚĂ.
Făptura noastră este ca un „Vas”, care dacă este spart nu mai poate ține DARUL VIEȚII în el. Noi încercăm să „reparăm” Vasul, dar fără o încă Readucere a DARULUI Tău, VIAȚA ne lipsește.
DOAMNE Cel în TREIME IUBIRE și VIAȚĂ, Miluiește Zidirea Ta cu Mângâierea PALMEI Tale. Binecuvântează-ne PĂRINTE DUMNEZEU, iartă-ne FIULE MÂNTUITOR și Tămăduiește-ne DUMNEZEULE DUHULE PREASFINTE.
Șfinții Tăi sunt Mărturia DARULUI VIEȚII. Fă-ne și pe noi Părtași acestora. Pentru Rugăciunile Preacuratei MAICII Tale în deosebi, dă-ne și nouă SĂNĂTATEA VIEȚII, IUBIREA cea ÎNTREITĂ și absolută. Miluiește-ne și pre noi păcătoșii, ca iarăși să căpătăm ASEMĂNAREA CHIPULUI Tău, care este VIAȚA cea nepieritoare.”
Amin!

„RUGĂCIUNEA PĂRINTELUI GHEORGHE GHELASIE”

„Iartă-mă, DOAMNE, Părinte a toate!
Îmbrăcat în Chipul Fiului Tău, vin și eu, făptura Ta și stau cu închinare în făptura Ta, într-o fericită oprire de taină, în care aș dori să stau o veșnicie. Fac ALTARUL de taină al Fiului Tău și transfigurat, prefăcut și eu în chipul de fiu de Creație, iată-mă primit în fața Ta, unde nu poate sta nimeni decât în chipul Fiului Tău, peste care se odihnește Duhul Preasfânt.
Rugăciunea mea de făptură este ALTAR, chip de Fiu și ritual de a sta la hotarul iubirii de Fiu, că iubirea este Rugăciune.”
Amin!

Rugăciune către Domnul nostru Iisus Hristos

Doamne Iisuse Hristoase, vino să prefaci în icoană mintea și inima mea unite în rugaciune! Ca pe o prescura îmi pun mintea în mâna Ta, o jertfesc pe altarul inimii și mă las în Liturghisirea Ta. Prin taina Ta, Doamne, ajung și eu la taină. Prin slăbiciunea minții am căzut din rai, crezând amăgirea diavolului. Dar Tu, Iisuse, îi chemi pe cei ce vor taina Vieții să se descalțe ca Moise în fața rugului învăpăiat de Revelația Divină. Învață-mă ce este Iubirea! Vino în inima mea și dezvăluie în mine chipul Iubirii. Spun „Doamne Iisuse…” și, iată, în rugăciunea inimii împletești iubirea Ta, o împletești cu puțina mea iubire. Am întunecat prin păcat chipul Tău, Hristoase, umbrind sufletul cu trupul. Neîncetat mă rog: vino în inima mea și fă să apară Iubirea, înviază conștiința sufletului meu ca icoană a Ta. Tu ești Icoana Iubirii dumnezeiești, arată-mi acest chip de Icoană pe care l-am uitat datorită păcatului. Miluiește-mă, risipind întunericul ce mă învăluie cu strălucirea Iubirii Sfintei Treimi și cuvintele Vieții veșnice.
(http://ghelasiegheorghe.blogspot.ro/2013/10/rugaciune-catre-domnul-nostru-iisus.html)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *