Cărți de la prieteni: Vasilica Grigoraș, „Evoluția ideilor filosofice la Dimitrie Cantemir”, studiu, Editura Leviathan, București, 2022 –

Prefață: Costin Tuchilă
Copertă: Rudy Roth
Am primit cu bucurie un dar prețios din partea scriitoarei Vasilica Grigoraș. Cartea, de fapt, studiul, se intitulează „Evoluția ideilor filosofice la Dimitrie Cantemir”, fiind publicată la Editura Leviathan, București, 2022.
Prefața studiului, „O sinteză binevenită”, este semnată de scriitorul Costin Tuchilă.
Redau un citat din prefața studiului:
„Acum, Vasilica Grigoraș propune un studiu cu rigoare academică, o sinteză binevenită dedicată ideilor filosofice din opera lui Dimitrie Cantemir, într-o măsură o noutate, pentru că sunt foarte puține studiile care se referă numai la filosofia ilustrului cărturar român, „rege între filosofi și filosof între regi”, cum a fost numit.”
„Dimitrie Cantemir (1673 – 1723) e un erudit de faimă europeană, voievod moldovean, academician berlinez, prinț moscovit, un Lorenzo de Medici al nostru”, spune George Călinescu în „ISTORIA LITERATURII ROMÂNE, compendiu, Editura pentru literatură, 1963.
Scriind acest studiu, Vasilica Grigoraș dă măsura pregătirii sale universitare, scriitoarea fiind absolventă a Facultății de Filosofie din cadrul Unversității „Al. Ioan Cuza” din Iași.
Volumul amintit reprezintă o nuanță accentuată în paleta deosebit de complexă a întregii creații literare a Vasilicăi Grigoraș, în calitate de poet, prozator, critic literar. De autor de eseu, interviuri, literatură pentru copii și literatură de inspirație niponă. Dacă am citit bine în nota biografică, sub semnătura distinsei scriitoare au fost publicate 23 de volume, cărți având o tematică variată care se adresează cititorilor de toate vârstele.
Mulțumesc, Vasilica Grigoraș! Felicitări! ❤️
Drum lin cărții tale spre inima cititorilor❗️

Rodica Dascălu
8 APRILIE 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *